Menukaart

Soep

Friese mosterdsoep, Granny Smith en droge worst

€ 6,75

Schaaldieren bisque, venkel en rivierkreeftjes

€ 11,50

Broodjes

Sesam-bagel

€ 10,50

met gerookte zalm, dilleroom en rucola

Meergranenbol "Caprese"

€ 9,50

met buffelmozzarella, tomaat en basilicum

Clubsandwich

€ 9,00

met gerookte kipfilet, bacon, spiegelei, tomaat en kerriemayonaise

Warme gerechten

Vrijheidburger, getoaste briochebol, Fries weiderundburger

€ 14,95

met tomatensalsa en frites

Oma Bob's ambachtelijke kroketten (2) op brood (wit/bruin)

€ 8,50

met 'Frysk Hynder' mosterd

Omelet

€ 8,50

met oude kaas van "de Fryske" (wit/bruin/brood)

Hotdog "Pikmeer" pittige zuurkool, krokante uitjes

€ 9,00

met ketchup en gerookte mayonaise

Salades

Groene salade, turfgerookte "Skinke " (ham)

€ 13,50

met mosterddressing, gerookte amandelen en Bleu de Stellingwerf kaas

Oosterse salade met gamba's

€ 14,50

met sojadressing, koriander en gebrande pinda's

Voor de kleinste ambassadeurs

Frites

€ 4,50

met mayonaise en appelmoes

Poffertjes

€ 5,50

met poedersuiker

Kinderijsje

€ 4,00

zelf versieren

Lunchmenu

2-Gangen

€ 28,50

3-Gangen

€ 38,50

Terrasplates (v.a. 17:30 uur)

Fries weiderund lende biefstuk, cafe beurre de Paris

€ 19,50

met groente, sla en frites

Vangst van de dag, Manzanilla saus

€ 19,50

met groente, sla en frites

IJs

Kinderijsje

€ 4,00

Vanille ijs met slagroom om zelf te versieren

Peche Melba

€ 7,50

Vanille ijs, perzik, slagroom, geroosterde amandelen

Zomersorbet

€ 7,50

Vruchten sorbetijs, slagroom met vers fruit

Eten in de Vrijheid moet een onvergetelijke ervaring zijn, ieder bezoek opnieuw. Pure smaken, oogstrelende presentaties, geserveerd met vakmanschap, oprechte vriendelijkheid en interesse in u als gast.

De productkeuze wordt bepaald door de seizoenen en het aanbod uit onze omgeving. In ieder geval is iedere keuze een bewuste keuze.

Geen klassieke menukaart meer, wel meer aandacht voor het voorkomen van voedselverspilling. Chef-kok Raymond Hengeveld en zijn team bereiden dagelijks “eerlijke & heerlijke” gerechten.

Oesters, afhankelijk van het seizoen

Heerlijk, voordat u begint met uw menu genieten van de zilte smaak van verse oesters. Afhankelijk van de aanvoer en kwaliteit selecteren wij steeds de mooiste. Te bestellen per stuk ( € 2,75) of een half dozijn.

Tip voor de zondag! Plateaux de Fruits de Mers aan het Pikmeer

Super verse schaal en schelpdieren, kreeft, langoustines, scampi, garnaal, krab, oester, mosselen, scheermessen en kokkels. Uniek in Friesland en wijde omgeveng. Gepresenteerd op etagère. Reserveer tijdig! ( minimaal 2 dagen van te voren) Vanaf 2 personen, € 45,00 p.p.

Menu “Proef de Vrijheid”

3 gangen €38,50
4 gangen €48,50
5 gangen €58,50
6 gangen €68,50  

Deze menu’s serveren wij uitsluitend per tafel, Uieraard houden graag rekening met uw voorkeuren.

Bovenstaande menu’s zijn ook als vegetarisch menu mogelijk.

Heeft u een allergie, vertel het ons. Onze medewerkers informeren u over mogelijke aanpassingen.

Wijnkaart en bijpassende wijnen

Verwen uzelf met een keuze uit de uitgebreide wijnkaart, de ruime keuze in huiswijnen en aantrekkelijk geprijsde essen, welke zorgvuldig zijn geselecteerd door Melle Bakker. Bij elke wijn proeft u de authenticiteit, terroir en vanzelf- sprekend de aandacht voor biologische en/of doordachte wijnbouw. Ook kunt u de wijnkeuze overlaten aan ons door te kiezen voor bijpassende wijnen bij uw gerechten.