Menukaart

Soep

Mediterrane tomatensoep

€ 6,50

Met basilicum en crème fraîche

Bouillabaisse

€ 11,50

Met venkel, rouille en Gruyère

Broodjes

Geroosterd boerenbrood

€ 10,50

Met eigen gerookte zalm en mierikswortel

Desembol

€ 9,50

Met gerookte ribeye, uiencompote, oude kaas en Friese mosterd

Clubsandwich

€ 9,00

Met gerookte kipfilet, bacon, spiegelei, tomaat en kerriemayonaise

Warme gerechten

Vrijheidburger

€ 14,50

Met tomatensalsa en frites

Twee van dobben kroketten op brood (wit/bruin)

€ 8,50

Met 'Frysk Hynder' mosterd

Omelet

€ 8,50

Met oude Frieslander kaas (wit/bruin/brood)

Salades

Ceasar salade

€ 13,50

Met gegrilde kifilet, Parmezaanse kaas en bacon

Salade Niçoise

€ 14,50

Met gegrilde tonijn

Voor de kleinste ambassadeurs

Frites

€ 4,50

Met mayonaise en appelmoes

Poffertjes

€ 5,50

Met poedersuiker

Kinderijsje

€ 3,00

Lunchmenu

2-Gangen

€ 28,00

3-Gangen

€ 38,00

Terrasplates (v.a. 17:30 uur)

Fries weiderund lende biefstuk van de Green Egg

€ 20,50

Met café beurre de Paris (geserveerd met sla en frites)

Vangst van de dag

€ 18,50

Met kreeftensaus (geserveerd met sla en frites)

Vrijheidburger

€ 14,50

Met tomatensalsa en frites

IJs

Kinderijsje

€ 4,00

Vanille ijs met slagroom om zelf te versieren

Dame blanche

€ 6,50

Vanille ijs, slagroom en chocoladesaus

Zomersorbet

€ 7,50

Vruchten sorbetijs, slagroom met vers fruit

Eten in de Vrijheid moet een onvergetelijke ervaring zijn, ieder bezoek opnieuw. Pure smaken, oogstrelende presentaties, geserveerd met vakmanschap, oprechte vriendelijkheid en interesse in u als gast.

De productkeuze wordt bepaald door de seizoenen en het aanbod uit onze omgeving. In ieder geval is iedere keuze een bewuste keuze.

Geen klassieke menukaart meer, wel meer aandacht voor het voorkomen van voedselverspilling. Chef-kok Mark Terpstra en zijn team bereiden dagelijks “eerlijke & heerlijke” gerechten.

Klassiekers aan het Pikmeer

Oesters, elke maand anders: €15,00 half dozijn
Bouillabaisse met venkel, rouille en Gruyère: €11,50
Gerookte Paling van Ale (100 gr.) met biet, appel en zuurdesem: €21,00
Runder ribeye van de BBQ (200 gr.) 7 weken gerijpt, met bearnaisesaus en Pont Neuf aardappel: €30,00 p.p.

Tip voor de zondag!

Fruits de Mers aan het Pikmeer op zondag. Reserveer tijdig!

Menu “Proef de Vrijheid”

3 gangen €38,00
4 gangen €48,00
5 gangen €58,00
6 gangen €68,00  

Deze menu’s serveren wij uitsluitend per tafel

Bovenstaande menu’s zijn ook als vegetarisch menu mogelijk.

Heeft u een allergie, vertel het ons. Onze medewerkers informeren u over mogelijke aanpassingen.

Wijnkaart en bijpassende wijnen

Verwen uzelf met een keuze uit de uitgebreide wijnkaart, de ruime keuze in huiswijnen en aantrekkelijk geprijsde essen, welke zorgvuldig zijn geselecteerd door Melle Bakker. Bij elke wijn proeft u de authenticiteit, terroir en vanzelf- sprekend de aandacht voor biologische en/of doordachte wijnbouw. Ook kunt u de wijnkeuze overlaten aan ons door te kiezen voor bijpassende wijnen bij uw gerechten.